Bygga betongpool

  • Patrik Skriven av
  • 28/09/2018
  • Betygsätt den här artikeln
    (0 röster)
  • Läs 516 gånger

Bygga betongpool

Pool av betong/pool i betong

Kärt barn har många namn.Bygga pool i betong är vad det hela handlar om. Lite kort kan man dela upp det i två huvudkategorier och prisklassen därimellan är stor. För dig som är privatperson och som ska bygga pool så är en betongpool ett utmärkt val om du ska låta poolen stå ovanmark helt eller delvis. Betongen starka element klarar mottryck och vattentryck utan större problem. På 60-70 talet gjöts många betongpooler i s.k. friform. Dvs runda, avlånga olika djupnivåer osv. Praxis idag är en klassisk rektangel med ett standarddjup.

thermo teknisk1

När man gjuter en betongpool så behöver man köpa två leveranser av betong. Det är oftast något som missas när man planerar. Den första leveransen kan oftast ske med hängränna direkt från betongbilen. Kostnaden hålls nere om man kan hjälpa till att dra ut betongen med en raka. Den andra leveransen för väggarna brukar kosta mera och är avhängt rotorpump och slanglängd. Inte så ovanliigt brukar leverans nummer 2 vara dubbelt så dyr som leverans 1. 

Formgjuten betongpool

Man kan formgjuta och bygga pooler i ren betong med eller utan färgpigment. Priset på poolen brukar vida överstiga ett helt nytt hus så dessa pooler säljs väldigt sällan. Vanligtvis är detta förunnat kommuner och landsting. Skulle detta vara en produkt för dig så hjälper vi självklart till. Fyll i vårt formulär här - så får du ett prisförslag.

Thermoblock pool av betong

Detta är den vanligaste förekommande typen av pool. Med hjälp av thermoblock av styroform bygger man med klossar upp poolväggarna. I klossarna armerar man och gjuter med betong. Vår thermoblockstomme är både billig och effektiv samt möjlig att bygga som gör-det-självare. Läs gärna mer här om vår produkt, eller om du vill ha ett prisförslag klicka här.

Vybild1

Senaste ändrad måndag, 26 november 2018 09:16
Mer i den här kategorin: « Bygglov för pool Bygga glasfiberpool »
© 2019 Poolbyggarna AB. All Rights Reserved. Designed av Patrik Pettersson