Bygga glasfiberpool

  • Patrik Skriven av
  • 01/10/2018
  • Betygsätt den här artikeln
    (0 röster)
  • Läs 354 gånger

Bygga glasfiberpool

Glasfiberpool

Att använda glasfiber som poolstomme är en gammal teknik som återkommer år efter år. Bygga glasfiberpool eller en glasfiber swimmingpool eller pool i glasfiber eller swimmingpool glasfiber är samma sak. Grundtanken är att man har en färdigprodukt som är gjuten i glasfiber från fabrik.

Glasfiber är ett material som håller länge och gör man på rätt sätt så finns det inga större nackdelar. Storlekar och utformning av poolen finns i ett antal fixerade storlekar. Kvalitén på glasfibret och cellmembran kan därmemot skilja mellan leverantörer. Ett vanligt sätt att bygga en glasfiberpool är att man bestämmer sig för en storlek, gräver ett hål och förbereder för leverans. (tänk på! en glasfiberpool ovanmark är inte en bra idé)
Vid leveransdagen så lyfter en kranbil produkten på plats. En montör kopplar in utrustningen som ni köpt till exempelvis lampa, bräddavlopp och inlopp. Därefter gjuter man runt om för att få stadga och stöd till poolväggarna.

Något som många missar vid glasfiberpool är dränering. Om poolen står i en grop med högt grundvatten finns risk att poolen "lyfter" om vattnet inte kan dräneras bort.

Type Aspen

Skulle detta vara en produkt för dig så hjälper vi självklart till. Fyll i vårt formulär här - så får du ett prisförslag.

Några undra om pool i plast är samma sak som glasfiber - men nej, det stämmer inte. Det har under senare tid kommit fram en typ av pool i plast som fungerar som glasfiberpool med den är inte armerad och har oftast inga stöd så produkten i sig är inte lämplig som poolinvestering.

Fördelar - Nackdelar

Om du är intresserad av en glasfiberpool vill vi förstår att du redan innan förstår dess fördelar och nackdelar. Några av nackdelarna: Du kan inte byta färg på poolen, då den är gjuten i en färg helt homogen. Den tål inte högt grundvatten - då flyter produkten upp. Den kan röra sig med tiden och då bli orak. Allt hänger på grundarbetet vid mark och schakt. Den går inte att placera ovanmark. Den måste grävas ner för fullt marktryck.
Fördelar då: Snabbt att få på plats, med en lyftkran är den på plats inom 4h. Glasfiberpool kostnad och pool i glasfiber pris är samma fråga och vad man egentligen vill veta är vad kostar det? Det enda som tillkommer är grävning, elektriker, och gjutning/mark schakt. Snygga utföranden. Slipper byta liner om den blir dålig.

En liten video om hur det går till att installera en glasfiberpool.

{youtube}https://youtu.be/osQqatNgKzw{/youtube}

Läs gärna mer här om vår produkt, eller om du vill ha ett prisförslag klicka här.

Senaste ändrad måndag, 26 november 2018 09:16
© 2019 Poolbyggarna AB. All Rights Reserved. Designed av Patrik Pettersson