Thermoblock text

THERMOBLOCK
VÅR STARKASTE STOMME

Nu har du chansen att bygga en egen betongpool till ett pris som är långt mycket bättre än tidigare. Med den stora byggboom som skett den senaste tiden så har material och tillverkningssätt gjort att priset på byggblock blivit allt billigare. För dig som söker en kraftig, robust poolstomme som tål att stå ovanmark, delvis eller helt nergrävd så har vi tagit fram ett kanonpaket som gör det lätt för dig. Med våra thermoblock staplar du upp poolen som du önskar.

För dig som kund finns alla möjligheter för att själv bygga en komplett klassisk pool i betong och spara hela montagepengen. Vill du spara ryggen så hjälper vi självklart dig att bygga klart poolen på en eller två veckor. Varmt välkommen att kontakta oss för en offert!

MONTAGE

Fördelen med att få poolen monterad från oss på Poolbyggarna är att vi står för garantierna på montaget om något skulle hända de första åren. Priset för montage får du i samband med att du begär en offert från oss.
Vi håller ett lägre pris jämfört med våra kollegor i branschen, men ger dig självklart samma högkvalitativa resultat.

Paketen 3 x 6m till 5 x 10m kostar från 40.672:- till 61.900:-
Ett paket innehåller flera delar samt de raka block och hörnblock som behövs för att få ihop poolen. (Frakt tillkommer.) Vi kan naturligtvis göra ett pris på andra storlekar efter dina mått. För komplett kostnad för att bygga pool - Hör av dig till oss så hjälper vi till.

KONSTRUKTION OCH ERFARENHET

Gjuta pool i betong ger ett robust resultat. Thermoblocken fylls med betong och armering vilket gör poolen extremt hållbar.

Alla stommens material är dessutom åldersbeständiga och ändras därför inte med åren. Det gör i sin tur att poolens form och isolering förblir intakt och att poolen får en lång livslängd.

Isolerblocken är tillverkade i frigolit och är väldigt lätta att arbeta med. Dels är de lätta att lyfta, men de är även enkelt att skära, kapa och gör hål i för belysning, inlopp och bräddavlopp. Detta bidrar till att monteringen av poolen blir smidig, effektiv och att man slipper tyngre lyft. Våra pooler levereras i ett högkvalitativt styroporblock med ett ytskikt i P80. Blocken är en meter långa och 25 cm höga. Det hårda ytskiktet gör att risken för tryckmärken i poolväggen minskar.

Badsugen tjej som kliver ur vattnet
Detaljbild thermoblockpool från Poolbyggarna AB

ENKELT ATT GJUTA POOL I BETONG

Belastningsföreskrifter:
Ø-Norm 1991-1-1: Eurokod 1 påverkan av bärsystem del 1-1: Allmän verkan – vikter, egenvikt, tryck i byggnader. Ø-Norm B 4013: Snö- och isbelastningar.
Belastningen på marken runt poolen är beräknad till 3,5 kN/m2 = 350 kg/m2. I denna belastning på 3,5 kN/m2 ingår en snöbelastning på 2,0 kN/m2 = 200 kg/m2, så en nyttobelastning på 1,5 kN/m2 = 150 kg/m2 är tillgänglig.

Vattendjup: Hmax = 1,5 mtr
Nyttobelastning: p = 3,5 kN/m² (inkl snöbelastning)
Marktryck: Statiskt tryck 0 = 0,5
Marktäthet: 22 kN/m³
Betongstyrka: C20/25
Statisk kärnbredd: d – 12 cm
Betongåtgång: 132 l/m² vägg

Prisförslag

Vi börjar med dina kontaktuppgifter så att vi kan återkoppla med ert prisförslag.


captcha

 

© 2021 Poolbyggarna AB. All Rights Reserved. Patrik P.