THERMOBLOCKSTOMME -VÅR STARKASTE

Nu har du chansen att bygga en egen betongpool till ett pris som är långt mycket bättre än tidigare. Med den stora byggboom som skett den senaste tiden så har material och tillverkningssätt gjort att priset på byggblock blivit allt billigare. För dig som söker en kraftig, robust poolstomme som tål att stå ovanmark, delvis eller helt nergrävd så har vi tagit fram ett kanonpaket som gör det lätt för dig. Med våra thermoblock staplar du upp poolen som du önskar.

Vi har under sommaren 2018 jobbat hårt med att göra våra pooler även i digitalform CAD.

Thermoblockpool illustration från Poolbyggarna AB

För dig som kund finns alla möjligheter för att själv bygga en komplett klassisk pool i betong och spara hela montagepengen. Vill du spara ryggen så hjälper vi självklart dig att bygga klart poolen på en eller två veckor. Varmt välkommen att kontakta oss för en offert!

MONTAGE

Fördelen med att få poolen monterad från oss på Poolbyggarna är att vi står för garantierna på montaget om något skulle hända de första åren. Priset för montage får du i samband med att du begär en offert från oss.
Vi håller ett lägre pris jämfört med våra kollegor i branschen, men ger dig självklart samma högkvalitativa resultat.

Detaljbild thermoblockpool från Poolbyggarna AB
Thermoblockpool med gaveltrappa från Poolbyggarna AB

PRISBILD

Paketen 3 x 6m till 5 x 10m kostar från 21.000:- till 29.550:-
Ett paket innehåller de raka block och hörnblock som behövs för att få ihop poolen. (Frakt tillkommer.) Vi kan naturligtvis göra ett pris på andra storlekar efter dina mått. För komplett kostnad för att bygga pool - Hör av dig till oss så hjälper vi till.

KONSTRUKTION OCH ERFARENHET

Gjuta pool i betong ger ett robust resultat. Thermoblocken fylls med betong och armering vilket gör poolen extremt hållbar. Alla stommens material är dessutom åldersbeständiga och ändras därför inte med åren. Det gör i sin tur att poolens form och isolering förblir intakt och att poolen får en lång livslängd.
Isolerblocken är tillverkade i frigolit och är väldigt lätta att arbeta med. Dels är de lätta att lyfta, men de är även enkelt att skära, kapa och gör hål i för belysning, inlopp och bräddavlopp. Detta bidrar till att monteringen av poolen blir smidig, effektiv och att man slipper tyngre lyft.

Badsugen tjej som kliver ur vattnet

ENKELT ATT GJUTA POOL I BETONG

De formgjutna EPS-blocken fungerar som gjutform och isolering i ett och byggs ihop som byggklossar. Efter montage av armering och gjutning med betong får man en kraftig, färdigisolerad konstruktion. Systemet ger två sidor isolering utan genomgående köldbrygga och en pool med låg energiförbrukning.
U-värdet för en poolvägg är 0,19 W/m2K. Thermoblocksystemet där cellplast kombineras med betong ger en fuktsäker konstruktion. Varken betong eller cellplast bryts ned vid påverkan av fukt. Skadlig kondens förekommer inte i en vägg med betong i kombination med cellplast eftersom konstruktionen både är lufttät och har tillräckligt högt diffusionsmotstånd. Normalt krävs ingen särskild ångspärr.
Vi rekommenderar armeringskvalitet B500B med ø 10 vid normala förutsättningar. Dubbla varv och vinklar i hörnen. För att bygga behöver du följande verktyg; hammare, tumstock, måttband, fogsvans, tigersåg, vinkelslip, snöre, kniv och vattenpass, fogskum och cementbruk.

Slider

 

GENVÄG TILL ANDRA POOLSTOMMAR

GULDSTOMME

Vår populäraste poolstomme. En bra konstruktion som gör att alla kan bygga den. Bygg själv eller låt oss bygga poolen. Priser från 35.900:-

Glada fötter i en pool

SILVERSTOMME

En fiffiga poolkonstruktion som gör det lätt för dig som är själv-byggare eller bara vill ha en stabil pool. Priser från 45.900:-

Glad tjej i pool från Poolbyggarna AB

BRONSSTOMME

En stomme för dig som renoverar poolen och behöver en lösning som är smart. Pris från 35.900:-

Kvinna på badmadrass från Poolbyggarna AB

THERMOBLOCK

Betong är alltid starkast. Bästa valet för dig som placerar poolen ovanmark. Pris från 21.000:-

Badfamilj i en pool från Poolbyggarna AB
Slider

 

 

Vi bjuder på smarta tips för dig som letar pool. Du hittar information om hur du ska tänka kring placering av poolen, storlek på poolen, driftsekonomi, djup på poolen samt desinfektion.

Varför uppfinna hjulet igen? Vi har under våra 35 år samlat ihop de 12 smartaste tipsen för dig som ska köpa pool. Gå igenom våra tips så har du genast mycket mera på fötterna för att lyckas med din investering.

Vilka olika steg ingår i ett poolprojekt. Här lär du dig i stora drag vem som gör vad och vem som är ansvarig. Vi går igenom hur Poolbyggarna jobbar i projektet och ungefärliga hålltider. När du gått igenom det här sektionen så kommer din byggnation gå som en dröm.

Fyll i vårt formuläre som har de vanligaste förslagen på pool och dess detaljer. På ett par "klick" så har du en färsk offert i handen. Vi postar alltid PDF digital direkt hem till dig. Vill du hellre att vi postar - säg till så ordnar vi det.

För att lyckas få din pool och utrustning att hålla så länge som möjligt är det viktigt att man har ett generellt begrepp om vattenkemin i en pool. Under det här stycket redovisar vi lättfattligt hur du ska göra och tänka kring rutinerna.

I början kan poolen verka vara en komplicerad produkt. Men i själva verket är den ganska simpel - lär dig mer om hur den fungerar under vårt kapitel - Så fungerar en pool. Ge det 5 minuter av din tid så lovar vi att mycket blir tydligare.

Vi bjuder på smarta tips för dig som letar pool.

Varför uppfinna hjulet igen. Läs och lyckas direkt.

På ett par "klick" så har du en färsk offert i handen.

Vilka olika steg ingår i ett poolprojekt.

Hur fungerar en pool och varför. Vi reder ut begreppen.

Viktig del i ett poolägande är att ha bra vattenkvalité.

Poolbyggarna hjälper dig hitta rätt
Slider
© 2020 Poolbyggarna AB. All Rights Reserved. Designed av Patrik P.