Köpråd

KÖPRÅD POOL

PLACERING AV POOLEN

Har du en plan tomt är det lätt att avgöra var poolen ska placeras. Men är din tomt bergig, lutande eller speciell på andra sätt, så behöver du kanske den experthjälp vi kan ge. I sådana fall gör vi gärna ett hembesök. Då går vi tillsammans igenom allt från placeringen till poolmodeller, uteplatsen och maskinrummet. Ju mer speciell tomt, desto viktigare är förberedelserna om du vill att anläggningen ska bli så funktionell som möjligt.

Skiss på tomter

STORLEK PÅ POOLEN

Vår erfarenhet är att de flesta poolägare använder poolen främst till avkoppling och lek. Du och din familj bör ta ställning till vad ni vill få ut av poolen: motion, lek, plats för att umgås eller terapi. Välj den storlek som passar just din familjs behov. Måttanpassningen ordnar vi sedan.

DRIFTSEKONOMI

Att en större pool är dyrare att värma upp än en mindre pool är självklart. Men oavsett storlek kan en pool också vara billig eller dyr i drift beroende på hur du använder den. Den största skillnaden i kostnad beror på vilken temperatur du vill ha i poolen. Men även valet av uppvärmningssätt påverkar. Det lönar sig oftast att investera i värmepumpar av bra kvalitet. Slutligen är det en god idé att skaffa ett rejält överdrag. Använder du överdrag när ingen är i poolen så förhindras inte bara värmeförlusten, utan också vattenavdunstningen och kemikalie åtgången.

Driftsekonomi för pool

BARN OCH POOLDJUP

Många kan tycka att en grundare del någonstans i poolen är till stor fördel om man har barn. Det kan stämma till viss del. Simkunskapen hos barn blir dock väldigt påtaglig när poolen väl är monterad och driftsatt. Inte så sällan brukar nämligen barnen vara de som simmar mest.

child_friendly

DESINFEKTION

En viktig fråga att ta ställning till är hur vattnet i poolen ska desinficeras. De leverantörer vi anlitar har metoder både för hur du kan minska klordoften och för hur du med UV-ljus kan ta bort döda bakterier som bildats i vattnet. Fråga gärna en av våra säljare så berättar de vilka olika alternativ som finns för just din pool.

Två olika pooler med olika färg på vattnet

Genvägar stommar

GENVÄG TILL ANDRA POOLSTOMMAR

GULDSTOMME

Vår populäraste poolstomme. En bra konstruktion som gör att alla kan bygga den. Bygg själv eller låt oss bygga poolen. Priser från 35.900:-

Glada fötter i en pool

SILVERSTOMME

En fiffiga poolkonstruktion som gör det lätt för dig som är själv-byggare eller bara vill ha en stabil pool. Priser från 45.900:-

Glad tjej i pool från Poolbyggarna AB

BRONSSTOMME

En stomme för dig som renoverar poolen och behöver en lösning som är smart. Pris från 35.900:-

Kvinna på badmadrass från Poolbyggarna AB

THERMOBLOCK

Betong är alltid starkast. Bästa valet för dig som placerar poolen ovanmark. Pris från 21.000:-

Badfamilj i en pool från Poolbyggarna AB

Genvägar övrigt

Vi bjuder på smarta tips för dig som letar pool. Du hittar information om hur du ska tänka kring placering av poolen, storlek på poolen, driftsekonomi, djup på poolen samt desinfektion.

Varför uppfinna hjulet igen? Vi har under våra 35 år samlat ihop de 12 smartaste tipsen för dig som ska köpa pool. Gå igenom våra tips så har du genast mycket mera på fötterna för att lyckas med din investering.

Vilka olika steg ingår i ett poolprojekt. Här lär du dig i stora drag vem som gör vad och vem som är ansvarig. Vi går igenom hur Poolbyggarna jobbar i projektet och ungefärliga hålltider. När du gått igenom det här sektionen så kommer din byggnation gå som en dröm.

Fyll i vårt formuläre som har de vanligaste förslagen på pool och dess detaljer. På ett par "klick" så har du en färsk offert i handen. Vi postar alltid PDF digital direkt hem till dig. Vill du hellre att vi postar - säg till så ordnar vi det.

För att lyckas få din pool och utrustning att hålla så länge som möjligt är det viktigt att man har ett generellt begrepp om vattenkemin i en pool. Under det här stycket redovisar vi lättfattligt hur du ska göra och tänka kring rutinerna.

I början kan poolen verka vara en komplicerad produkt. Men i själva verket är den ganska simpel - lär dig mer om hur den fungerar under vårt kapitel - Så fungerar en pool. Ge det 5 minuter av din tid så lovar vi att mycket blir tydligare.

© 2021 Poolbyggarna AB. All Rights Reserved. Patrik P.