Om Poolbyggarna AB

OM POOLBYGGARNA

VÅR FILOSOFI

Vi på Poolbyggarna AB tror att du som kund uppskattar raka svar, tydlig information, och stödet att hitta och identifiera moment som kan "falla" mellan stolarna. Vår gemensamma erfarenhet, nu över 40 år ger vi helt fritt. Ett poolköp har alltid fördelar och ibland även nackdelar. Men genom att belysa, prata och engagera innan man sätter spaden i marken, så tror vi att er upplevelse att köpa pool från oss kommer att matcha era förväntningar.

- Svårare än så är det inte!

Och den dag du köper din pool ska du inte enbart låta dig förföras av glittrande vatten och oljade trädäck. Vid det tillfället är det valet av sådant du normalt inte ser, exempelvis pumpar, sandfilter, överdrag och stommar som avgör om du ska få njuta av din pool så länge du önskar.

Dröm dig gärna bort bland våra bilder. Men läs gärna om hur vi på Poolbyggarna AB gör ditt poolköp till en riktigt trygg och säker affär.

BAKGRUND OM FÖRETAGET

Poolbyggarna AB försöker vara ett företag som gärna tar de där extra stegen för att nå hela vägen fram. Vi är gärna ditt bollplank för alla möjliga frågor. Vår butik i Kungsängen har legat på samma adress i stort sett över 30 år. Det är bara i sig ett gott tecken för dig som vill ha en köptrygghet och tillit till att företaget finns kvar under många år framöver.
Vi har under åren som gått varit med och sponsrat ett aktivt föreningsliv i vår närhet, välgörande ändamål, reflexkampanjer för våra minstingar i samhället. Genom att hjälpa och stödja dem i vår närhet har vi också fått ett gott rykte som vi är mycket stolta över.

Från början erbjöd Poolbyggarna bara monteringar och service av pooldetaljer till närliggande orter och kommuner. Leverantören av poolen var Folkpool. Med tiden önskade kunderna mer produkter och tjänster och till bättre pris och med längre garanti, vilket gjorde att Poolbyggarna AB tog beslutet att öppna en egen butik. Butikens öppettider började med ett par timmar i veckan, tills 2010 då vi började med 5 dagars butiksöppet under säsong.

Utöver vår fina butik erbjuder vi idag allt från poolspik till färdiga pooler och totalrenoveringar. Mycket av materialet finns i lager oavsett månad i kalender och vi kan kontaktas på flertalet olika sätt. Vi har också en digital närvaro och finns på Facebook, Twitter och dygnet runt på vår epost samt växel 08-581 666 33.

Vår telefonväxel är öppen dygnet runt. Skulle du ringa när växeln är stängd, går det bra att spela in ett meddelande och vi ringer upp dig nästkommande arbetsdag.

Vi vill vara lätta att kontakta och använder oss gärna av ny teknik!

Image is not available

Några viktiga tidpunkter

1983
Per Fossli säljer tjänsten "Montage och service" av pool för Folkpool i Järna.

1990 april
Startar företaget Poolbyggarna i Järfälla AB.

1993 september
Per Fossli - grundare av Poolbyggarna AB - köper butiken av Folkpool Stockholm.
Butiksdriften togs över av Pelle och kvarvarande del av Folkpool fick hyra ett kontor i lokalerna.

1998
Poolbyggarna AB flyttar kontor/lager och utrymme till "Toyota" huset i Kungsängen. Tidigare tomter avyttras.

1999
På grund av expansion så flyttar Poolbyggarna AB kontor/lager och utrymme till Mätarvägen 3 "Gula" huset i Kungsängen.

2003
Ytterligare expansion och Poolbyggarna AB flyttar kontor/lager och utrymme till Mätarvägen 5 "Gula" huset i Kungsängen.

2005
Sommaren 2005 börjar Patrik Pettersson sin karriär på Poolbyggarna AB och styr upp verksamheten från början. Strukturering och processhantering hjälper när flera kunder behöver hjälp.

2011
Efter flertalet olika spabadsmärken har Poolbyggarna AB äntligen hittat "hem" gällande spabad. Vi väljer märket Hydropool. Poolbyggarna har under åren som gått erhållit flertalet diplom och utmärkelser från Hydropool Kanada som erkännande för bra arbete.

2013
Patrik Pettersson går in som delägare i Poolbyggarna AB.

2014
Patrik Friberg börjar sin Poolbyggarkarriär i maj. Patrik Friberg kommer från Cision.

2015
Andreas Karlsson börjar som montör hos Poolbyggarna i juni.

2016
Barbro Herslöf startar sin karriär hos Poolbyggarna i april.

2017
Johan Hägg börjar i april sin karriär hos Poolbyggarna.

2017
Ulf Herrgård börjar i maj sin karriär hos Poolbyggarna som montör/service tekniker.

2017
Under juli månad blir Poolbyggarna uppgraderade till trippel AAA för kreditvärdighet. Ännu ett bevis för att vi strävar efter trygga relationer och säkra affärer.

2018
Februari är startskottet för Christoffer Anderberg och sin nya karriär hos Poolbyggarna. Christoffer är vår säljare och butiksansvarige.

2020
Vi bibehåller vårt trippel AAA sedan 2018.

2020
1 oktober. Rebecca börjar sin karriär hos Poolbyggarna.

2021
1 mars. Vi välkomnar Elias som ny poolmontör.

2020
10 maj. Vi välkomnar Gustav som ny poolmontör.

 

Genvägar stommar

GENVÄG TILL ANDRA POOLSTOMMAR

GULDSTOMME

Vår populäraste poolstomme. En bra konstruktion som gör att alla kan bygga den. Bygg själv eller låt oss bygga poolen. Priser från 35.900:-

Glada fötter i en pool

SILVERSTOMME

En fiffiga poolkonstruktion som gör det lätt för dig som är själv-byggare eller bara vill ha en stabil pool. Priser från 45.900:-

Glad tjej i pool från Poolbyggarna AB

BRONSSTOMME

En stomme för dig som renoverar poolen och behöver en lösning som är smart. Pris från 35.900:-

Kvinna på badmadrass från Poolbyggarna AB

THERMOBLOCK

Betong är alltid starkast. Bästa valet för dig som placerar poolen ovanmark. Pris från 21.000:-

Badfamilj i en pool från Poolbyggarna AB

 

Genvägar övrigt

Vi bjuder på smarta tips för dig som letar pool. Du hittar information om hur du ska tänka kring placering av poolen, storlek på poolen, driftsekonomi, djup på poolen samt desinfektion.

Varför uppfinna hjulet igen? Vi har under våra 35 år samlat ihop de 12 smartaste tipsen för dig som ska köpa pool. Gå igenom våra tips så har du genast mycket mera på fötterna för att lyckas med din investering.

Vilka olika steg ingår i ett poolprojekt. Här lär du dig i stora drag vem som gör vad och vem som är ansvarig. Vi går igenom hur Poolbyggarna jobbar i projektet och ungefärliga hålltider. När du gått igenom det här sektionen så kommer din byggnation gå som en dröm.

Fyll i vårt formuläre som har de vanligaste förslagen på pool och dess detaljer. På ett par "klick" så har du en färsk offert i handen. Vi postar alltid PDF digital direkt hem till dig. Vill du hellre att vi postar - säg till så ordnar vi det.

För att lyckas få din pool och utrustning att hålla så länge som möjligt är det viktigt att man har ett generellt begrepp om vattenkemin i en pool. Under det här stycket redovisar vi lättfattligt hur du ska göra och tänka kring rutinerna.

I början kan poolen verka vara en komplicerad produkt. Men i själva verket är den ganska simpel - lär dig mer om hur den fungerar under vårt kapitel - Så fungerar en pool. Ge det 5 minuter av din tid så lovar vi att mycket blir tydligare.