THERMOBLOCKSTOMME
BETONGPOOL

Vår hårdaste pool. Den går utmärkt att placera ovan eller i mark.
Klassisk betongpool med isolering.

Slider

THERMOBLOCKSTOMME

Nu har du chansen att bygga en egen betongpool till ett pris som är långt mycket bättre än tidigare. Med den stora byggboom som skett den senaste tiden så har material och tillverkningssätt gjort att priset på byggblock blivit allt billigare. För dig som söker en kraftig, robust poolstomme som tål att stå ovanmark, delvis eller helt nergrävd så har vi tagit fram ett kanonpaket som gör det lätt för dig. Med våra thermoblock staplar du upp poolen som du önskar.

Vi har under sommaren 2017 jobbat hårt med att göra våra pooler även i digitalform CAD.

Thermoblockpool illustration från Poolbyggarna AB

För dig som kund finns alla möjligheter för att själv bygga en komplett klassisk pool i betong och spara hela montagepengen. Vill du spara ryggen så hjälper vi självklart dig att bygga klart poolen på en eller två veckor. Varmt välkommen att kontakta oss för en offert!

MONTAGE

Fördelen med att få poolen monterad från oss på Poolbyggarna är att vi står för garantierna på montaget om något skulle hända de första åren. Priset för montage får du i samband med att du begär en offert från oss.
Vi håller ett lägre pris jämfört med våra kollegor i branschen, men ger dig självklart samma högkvalitativa resultat.

Detaljbild thermoblockpool från Poolbyggarna AB
Thermoblockpool med gaveltrappa från Poolbyggarna AB

PRISBILD

Paketen 3 x 6m till 5 x 10m kostar från 17.500:- till 26.025:-
Ett paket innehåller de raka block och hörnblock som behövs för att få ihop poolen. (Frakt tillkommer.) Vi kan naturligtvis göra ett pris på andra storlekar efter dina mått. För komplett kostnad för att bygga pool - Hör av dig till oss så hjälper vi till.

KONSTRUKTION OCH ERFARENHET

Gjuta pool i betong ger ett robust resultat. Thermoblocken fylls med betong och armering vilket gör poolen extremt hållbar. Alla stommens material är dessutom åldersbeständiga och ändras därför inte med åren. Det gör i sin tur att poolens form och isolering förblir intakt och att poolen får en lång livslängd.
Isolerblocken är tillverkade i frigolit och är väldigt lätta att arbeta med. Dels är de lätta att lyfta, men de är även enkelt att skära, kapa och gör hål i för belysning, inlopp och bräddavlopp. Detta bidrar till att monteringen av poolen blir smidig, effektiv och att man slipper tyngre lyft.

Badsugen tjej som kliver ur vattnet

ENKELT ATT GJUTA POOL I BETONG

De formgjutna EPS-blocken fungerar som gjutform och isolering i ett och byggs ihop som byggklossar. Efter montage av armering och gjutning med betong får man en kraftig, färdigisolerad konstruktion. Systemet ger två sidor isolering utan genomgående köldbrygga och en pool med låg energiförbrukning.
U-värdet för en poolvägg är 0,19 W/m2K. Thermoblocksystemet där cellplast kombineras med betong ger en fuktsäker konstruktion. Varken betong eller cellplast bryts ned vid påverkan av fukt. Skadlig kondens förekommer inte i en vägg med betong i kombination med cellplast eftersom konstruktionen både är lufttät och har tillräckligt högt diffusionsmotstånd. Normalt krävs ingen särskild ångspärr.
Vi rekommenderar armeringskvalitet B500B med ø 10 vid normala förutsättningar. Dubbla varv och vinklar i hörnen. För att bygga behöver du följande verktyg; hammare, tumstock, måttband, fogsvans, tigersåg, vinkelslip, snöre, kniv och vattenpass, fogskum och cementbruk.

Slider

 

GENVÄG TILL ÖVRIGA STOMMAR

GULDSTOMME

Vår populäraste poolstomme. Den är enkel men samtidigt extremt fiffig. Bygg själv eller låt oss bygga. Priser från 30.900:-

Glada fötter i en pool

SILVERSTOMME

En fiffiga poolkonstruktion som gör det lätt för dig som är själv-byggare eller bra vill ha en stabil pool. Priser från 40.900:-

Glad tjej i pool från Poolbyggarna AB

BRONSSTOMME

En stomme för dig som renoverar poolen och behöver en lösning som är smart. Pris från 30.900:-

Kvinna på badmadrass från Poolbyggarna AB

THERMOBLOCK

Betong är alltid starkast. Bästa valet för dig som placerar poolen ovanmark.
Pris från 17.500:-

Badfamilj i en pool från Poolbyggarna AB

 

 

Vi bjuder på smarta tips för dig som letar pool.

Varför uppfinna hjulet igen. Läs och lyckas direkt.

På ett par "klick" så har du en färsk offert i handen.

Vilka olika steg ingår i ett poolprojekt.

Hur fungerar en pool och varför. Vi reder ut begreppen.

Viktig del i ett poolägande är att ha bra vattenkvalité.

Poolbyggarna hjälper dig hitta rätt