Begränsad kampanj - upp till 25% i rabatt på poolpaket

VÅRT TIPS

Söderläge.
Undvik träd som fäller mycket.
Stort tralldäck = många solstolar.

Pool

PLACERING AV POOL

Pool på plan tomt är lätt att avgöra vart den ska placeras.

Men är din tomt bergig, lutande eller speciell på andra sätt, så behöver du kanske den experthjälp vi kan ge. I sådana fall gör vi gärna ett hembesök.

Då går vi tillsammans på plats igenom allt från placeringen till poolmodeller, uteplatsen och maskin/teknikrummet. Ju mer speciell tomt, desto viktigare är förberedelserna om du vill att anläggningen ska bli så funktionell som möjligt.  Våra tips blir din vinst.

STORLEK PÅ POOL

Vår erfarenhet är att de flesta poolägare använder poolen främst till avkoppling och lek.

Du och din familj bör ta ställning till vad ni vill få ut av poolen: motion, lek, plats för att umgås eller terapi. Välj därefter den storlek som passar just din familjs behov. Rent pengamässigt så skiljer det inte så många tusenlappar mellan 3x6m och 4x8m.

Och har du speciella behov med måttanpassning – då löser vi det också. Ner till centimeter nivå. Det är det få som klarar av i den här branschen.

VÅRT TIPS

Köp så stor pool du får plats med på tomten.
Du kommer alltid att vilja ha en större
pool oavsett vad du bestämt dig för.

Pool

Prisförslag

På 1 minut har du ett förslag. Fyll i vårt formulär, klicka skicka.
VÅRT TIPS

UV-ljus är mycket rening för pengarna.
Klorpuckar är enklast.
Mät ofta och regelbundet.

Pool

VATTEN & KEMI

En viktig fråga att ta ställning till är hur vattnet i poolen ska desinficeras.  Genom att lägga någon minut extra innan köp så har du vunnit många timmar tillgodo sedan.

De leverantörer vi anlitar har metoder både för hur du kan minska klordoften och för hur du med UV-ljus kan ta bort döda bakterier som bildats i vattnet.

Fråga gärna en av våra säljare så berättar de vilka olika alternativ som finns för just din pool.

 

DRIFTSEKONOMI

Att en större pool är dyrare att värma upp än en mindre pool är självklart.
Men oavsett storlek kan en pool också vara billig eller dyr i drift beroende på hur du använder den.

Den största skillnaden i kostnad beror på vilken temperatur du vill ha i poolen (vi rekommenderar en temperatur på ca 28 grader). Men även det val av uppvärmningssätt påverkar.
Det lönar sig oftast att investera i värmepumpar av bra kvalitet. Låt oss då också nämna att det finns VÄLDIGT många dåliga värmepumpar ute på marknaden. Vi kan säga så här, om priset på värmepumpen är markant lägre än hos fackhandlaren (oavsett om den benämns som samma sak) SÅ ÄR DET INTE SAMMA PRODUKT.
Vi rekommenderar att du installerar din värmepump (vår egna t.ex värmepump)  UTAN bypass för att få maximal effekt från din värmepump från dag 1.

Slutligen är det en god idé att skaffa ett rejält överdrag. Använder du överdrag när ingen är i poolen så förhindras inte bara värmeförlusten, utan också vattenavdunstningen och kemikalie åtgången. Ett bra överdrag ska skydda, och vara enkelt att dra av och enkelt att dra över.

VÅRT TIPS

Använd överdrag ofta.
Köp kvalité – det lönar sig.
Se sambandet mellan temperatur
och kemihantering.