KÖPRÅD FÖR POOL

Välj rätt pooltyp, planera noga för poolplaceringen och överväg poolens storlek och underhåll.
Var också noga med att köpa poolen av en leverantör som har både erfarenhet, kunskap och bra rekommendationer.

PLACERING AV POOL

Pool på plan tomt är lätt att avgöra vart den ska placeras. Söderläge och utan fällande träd.

Men är din tomt bergig, lutande eller speciell på andra sätt, så behöver du kanske den experthjälp vi kan ge. I sådana fall gör vi gärna ett hembesök.

På plats går vi tillsammans igenom allt från placeringen av pool, teknikutrymme samt vilka till poolmodeller som är aktuella och uteplatsen.

Placering av pool på tomten. Hur bör man tänka?
blank

STORLEK PÅ POOL

De flesta poolägare använder poolen för avkoppling och lek.
Fundera på vad du vill få ut av poolen: motion, lek, social samvaro eller terapi, och välj en storlek som passar dina behov.

Där inte jättestora skillnader i pris mellan 3x6m och 4x8m i poolstorlek. Utöver våra fasta mått på pooler kan vi även tillverka måttanpassade pooler med precision ner till centimetern, vilket är ovanligt inom branschen.

POOLGUIDE

Läs mer om hur du bör tänka när du ska köpa pool. Planering av tomten, hur ska den se ut, bygga-själv eller få den monterad från oss. Du får också svar på om du behöver bygglov eller marklov.

 

POOLPROJEKT

Här får du en överblick på hur ett poolprojekt går till. Från start till mål.  Vår beskrivning är ordentlig tilltagen så var beredd att spendera en stund, ta en kopp kaffe och njut av kunskapen som är helt gratis.

 

LYCKAS DIREKT

Våra 12 punkter för att du ska lyckas med ditt poolköp direkt. Presenteras i kortform vilket gör den enkel och smart att läsa innan köp. Har du bråttom är detta en bra start för dig som ska köpa pool.

 

SÅ FUNGERAR POOL

Vill du förstå hur en pool fungerar och hänger ihop?
Då är det här du hittar informationen. Lättläst och enkelt beskrivet allt från cirkulation till rening. Bra detaljerad läsning för dig som vill fördjupa sina kunskaper.

 

POOL

Vad är en pool och hur fungerar den? Vilka typer finns och vad bör man tänka på när man ska köpa pool. Läs allt om pool på vår specialsida för dig som är nyfiken på vad som är vad.

 

Poolvatten och poolkemi. pool & spabad

VATTEN & KEMI

En viktig fråga att ta ställning till är hur vattnet i poolen ska desinficeras.  Genom att lägga någon minut extra innan köp så har du vunnit många timmar tillgodo sedan.

De leverantörer vi anlitar har metoder både för hur du kan minska klordoften och för hur du med UV-ljus kan ta bort döda bakterier som bildats i vattnet.

Fråga gärna en av våra säljare så berättar de vilka olika alternativ som finns för just din pool.

 

DRIFTSEKONOMI

Att en större pool är dyrare att värma upp än en mindre pool är självklart.
Men oavsett storlek kan en pool också vara billig eller dyr i drift beroende på hur du använder den.

Den största skillnaden i kostnad beror på vilken temperatur du vill ha i poolen (vi rekommenderar en temperatur på ca 28 grader).
Vi rekommenderar att du installerar värmepump av invertertyp.

En god idé är ett rejält överdrag. Använder du överdrag när ingen är i poolen så förhindras inte bara värmeförlusten, utan också vattenavdunstningen och kemikalie åtgången. Ett bra överdrag ska skydda, och vara enkelt att dra av och enkelt att dra över.

Vad kostar driften av en pool?

PREMIUM POOL

Klassiska markpool i alla storlekar.

ROBUST POOL

Markpool med dubbelmängd virke.

THERMOPOOL

Klassiker för betong.