VÅR FILOSOFI

Poolbyggarna AB om oss

OM OSS

Vi tror att du som kund uppskattar raka svar, tydlig information, och stödet att hitta och identifiera moment som kan ”falla” mellan stolarna. Vår gemensamma erfarenhet, nu över 40 år ger vi helt fritt.

Ett poolköp har alltid fördelar och ibland även nackdelar. Genom att belysa, prata och engagera innan man sätter spaden i marken, så tror vi att er upplevelse att köpa pool från oss kommer att matcha era förväntningar.

Och den dag du köper din pool ska du inte enbart låta dig förföras av glittrande vatten och oljade trädäck. Vid det tillfället är det valet av sådant du normalt inte ser, exempelvis pumpar, sandfilter, överdrag och stommar som avgör om du ska få njuta av din pool så länge du önskar.
Dröm dig gärna bort bland våra bilder. Men läs gärna om hur vi på Poolbyggarna AB gör ditt poolköp till en riktigt trygg och säker affär. Läs mer om hur du lyckas med pool.

BAKGRUND

Poolbyggarna AB försöker vara ett företag som gärna tar de där extra stegen för att nå hela vägen fram. Vi är gärna ditt bollplank för alla möjliga frågor. Vår butik i Kungsängen har legat på samma adress i stort sett över 30 år. Det är bara i sig ett gott tecken för dig som vill ha en köptrygghet och tillit till att företaget finns kvar under många år framöver.
Vi har under åren som gått varit med och sponsrat ett aktivt föreningsliv i vår närhet, välgörande ändamål, reflexkampanjer för våra minstingar i samhället. Genom att hjälpa och stödja dem i vår närhet har vi också fått ett gott rykte som vi är mycket stolta över.

Från början erbjöd Poolbyggarna bara monteringar och service av pooldetaljer till närliggande orter och kommuner. Leverantören av poolen var Folkpool. Med tiden önskade kunderna mer produkter och tjänster och till bättre pris och med längre garanti, vilket gjorde att Poolbyggarna AB tog beslutet att öppna en egen butik. Butikens öppettider började med ett par timmar i veckan, tills 2010 då vi började med 5 dagars butiksöppet under säsong.

Poolbyggarna AB om oss

Utöver vår fina butik erbjuder vi idag allt från poolspik till färdiga pooler och totalrenoveringar. Mycket av materialet finns i lager oavsett månad i kalender och vi kan kontaktas på flertalet olika sätt. Vi har också en digital närvaro och finns på Facebook, Twitter och dygnet runt på vår epost samt växel 08-581 666 33.

Vår telefonväxel är öppen dygnet runt. Skulle du ringa när växeln är stängd, går det bra att spela in ett meddelande och vi ringer upp dig nästkommande arbetsdag.

Vi vill vara lätta att kontakta och använder oss gärna av ny teknik!

VIKTIGA TIDPUNKTER

1983
Per Fossli säljer tjänsten ”Montage och service” av pool för Folkpool i Järna.

1990 april
Startar företaget Poolbyggarna i Järfälla AB.

1993 september
Per Fossli – grundare av Poolbyggarna AB – köper butiken av Folkpool Stockholm. Butiksdriften togs över av Pelle och kvarvarande del av Folkpool fick hyra ett kontor i lokalerna.

1998
Poolbyggarna AB flyttar kontor/lager och utrymme till ”Toyota” huset i Kungsängen. Tidigare tomter avyttras.

1999
På grund av expansion så flyttar Poolbyggarna AB kontor/lager och utrymme till Mätarvägen 3 ”Gula” huset i Kungsängen.

2003
Ytterligare expansion och Poolbyggarna AB flyttar kontor/lager och utrymme till Mätarvägen 5 ”Gula” huset i Kungsängen

2005
Sommaren 2005 börjar Patrik Pettersson sin karriär på Poolbyggarna AB och styr upp verksamheten. Strukturering och processhantering hjälper när flera kunder behöver hjälp.

2011
 Poolbyggarna AB äntligen hittat ”hem” gällande spabad. Hydropool. Poolbyggarna har under åren som gått erhållit flertalet diplom och utmärkelser från Hydropool Kanada som erkännande för bra arbete.

2013
Patrik Pettersson går in som delägare i Poolbyggarna AB.

2017
Poolbyggarna uppgraderade till trippel AAA för kreditvärdighet. Ännu ett bevis för att vi strävar efter trygga relationer och säkra affärer.

2020
Vi bibehåller vårt trippel AAA sedan 2018.

2021
Fortsatt trippa AAA i våra affärer ger dig som slutkund trygga köp.

2022 februari
Vi hälsar Patrick och Joakim välkomna till Poolbyggarna AB. I denna rekrytering stärker vi vår position där vi värnar om kunskap, kvalité och säkerhet.

2022 maj
Vi hälsar Kamil välkomna till Poolbyggarna AB. Nu har vi maximerat personalsidan och är redo för att göra flera hundra kunder nöjda under 2022.

2022 december
Vi får meddelande om att vi fått priset som Årets Branschvinnare.  Känns toppen!