två veckor utomlands i år?

eller 30 år av badglädje?

Vad kostar det att bygga en pool?

Att bygga en swimmingpool kan vara en fantastisk investering för ditt hem, men det är viktigt att vara medveten om kostnaderna innan du börjar planera. Vad kostar det att bygga en pool är några av begreppen vi reder ut. Ska man bygga pool själv, eller låta oss bygga poolen? För dig som är gör-det-självare och vill bygga egen pool så har vi allt du behöver i materialväg.
 
Poolens storlek, material, funktioner och plats är alla faktorer som påverkar priset på en pool, och det kan vara svårt att få en överblick över kostnaderna.
 
I den här guiden kommer vi att ge dig en översikt över vad som påverkar kostnaden för en swimmingpool, vilka kostnader du bör tänka på och hur du kan hålla nere kostnaderna vid poolbygget.
 
Vi hoppas att denna guide kommer att hjälpa dig att göra en realistisk budget och göra rätt val när du bygger din drömpool.
Nytt år nya möjligheter!

Vad kostar det att bygga en pool?

Faktorer som påverkar priset på en swimmingpool

Här är en kort summering av vad och vilka faktorer som spelar in när man pratar om priset för en pool.

Typ av pool (nedgrävd pool eller ovanmarkspool)

Det finns olika typer av pooler att välja mellan, nedgrävda pooler, ovanmarkspooler och halvnedgrävda pooler.

Generellt är thermoblock pooler absolut dyrast i alla kategorier. Dessa kan du placera i marken, delvis ovanmark och helt ovanmark. Då man använder betong spelar det ingen roll hur placering sker. Dock är betong och dess leverans dyrt och priserna ser inte ut att gå neråt närmsta tiden.

 

En markpool är generellt billigare då man använder befintlig mark och återfyllnad som stöd för poolen. Detta gör en kostnadsbesparing samtidigt som det isolerar.

 

Valet av pooltyp beror på dina personliga preferenser, budget och tomtens förhållanden. En kvalificerad Poolbyggare kan hjälpa dig att välja den bästa pooltypen för dina behov och önskemål.

Storlek och form

Storleken och formen på din pool är också faktorer som påverkar priset. Standardstorlekar som 4x8m och 3x6m är oftast billigare än pooler med mått som faller mellan dessa storlekar.

 

Detta beror på att standardstorlekarna är mer vanligt förekommande och kan massproduceras till en lägre kostnad. Men, om du har en unik tomt eller specifika önskemål när det gäller poolens form och storlek, kan det vara värt att investera i en mer anpassad pool. Kom ihåg att en större pool också innebär högre driftkostnader för kemikalier, uppvärmning och el.

 

En kvalificerad Poolbyggare kan hjälpa dig att välja rätt storlek och form för din pool baserat på din budget och dina önskemål.

Materialval för poolen och dess tillbehör

Poolens materialval är en annan faktor som påverkar priset.
De vanligaste materialen för poolkonstruktion inkluderar betong, trä, plåt, glasfiber och plast.

Betong är den mest hållbara och anpassningsbara typen av material, men också den dyraste. Klassiska stommar i trä är billigare än betong, men har samma livslängd som betong.

Billigaste typen av pooler är plåt, plast, och glasfiber. Där har poolen en beräknad livslängd och man har svårt att renovera och få den att se ut som ny igen.

 

Förutom poolens huvudmaterial, finns det också andra material som påverkar priset, såsom pooltak, trappor, belysning, vattenfall, överdrag och mer. Valet av material beror på din budget, önskad design och underhållsbehov.
Vårt jobb som säljande part är att alltid ta hänsyn till dina önskemål och funderingar och vi har såklart massor av tips för att få rätt produkt till rätt pris.

Vad är en pool och hur fungerar den.
Grönt vatten och grumligt vatten i poolen

Funktioner och tillval

Funktioner och tillval för poolen kan också påverka priset.

Det finns många tillval som kan läggas till för att förbättra din poolupplevelse, inklusive pooltak, belysning, trappor, automatisering och mer. Medan vissa tillval kan verka nödvändiga, kan andra vara onödiga och lägga till extra kostnader för ditt poolbygge.

Det är viktigt att göra en lista över vilka funktioner och tillval du vill ha i din pool och rådgöra med en kvalificerad säljare hos oss, för att se vilka alternativ som passar din budget och design.

Kom ihåg att funktioner och tillval inte bara påverkar priset vid installationen, utan också vid underhåll och drift.

Vi rekommenderar pooldetaljer i plast från Hayward, saltklorinator (för automatisk dosering av klor) samt ett tryggt och säkert överdrag Pool-Roller som är enkelt att rulla på och enkelt att rulla upp.

Platsen för poolen och markförberedelser som behövs

Placeringen av din pool kan också påverka priset. Det är viktigt att välja en plats som är lätt att nå med markmaskiner. Platsen bör också vara fri från hinder som stora stenar eller träd som kan behöva tas bort.

Markförberedelse är också en viktig faktor att tänka på. Detta inkluderar marknivåer (justering), borttagning av vegetation/massa, grävning och dräneringssystem/pumpar. Markförberedelse är en viktig del av projektet eftersom det påverkar poolens stabilitet och säkerhet.

När vi gör vårt hembesök så kontrollerar vi alltid dessa punkter och ser till att du får möjlighet att få dessa gratis tips innan du går igång.

Montagekostnad för att bygga en pool

En kvalificerad Poolbyggare kan hjälpa till med alla steg i processen, inklusive platsplanering, markförberedelse, poolinstallation och dränering. Montagekostnaden kan variera beroende på faktorer som pooltyp, materialval och de tillval du önskar.

När du får ett prisförslag från Poolbyggarna kommer vi att precisera alla kostnader tydligt i vårt förslag. Viktigt att poängtera är att vi alltid tar betalt efter vi utfört arbetet.

POOLGUIDE

Läs mer om hur du bör tänka när du ska köpa pool. Planering av tomten, hur ska den se ut, bygga-själv eller få den monterad från oss. Du får också svar på om du behöver bygglov eller marklov.

 

LYCKAS DIREKT

Våra 12 punkter för att du ska lyckas med ditt poolköp direkt. Presenteras i kortform vilket gör den enkel och smart att läsa innan köp. Har du bråttom är detta en bra start för dig som ska köpa pool.

 

pOOLFUNKTION

Vill du förstå hur en pool fungerar och hänger ihop?
Då är det här du hittar informationen. Lättläst och enkelt beskrivet allt från cirkulation till rening. Bra detaljerad läsning för dig som vill fördjupa sina kunskaper.

 

POOL

Vad är en pool och hur fungerar den? Vilka typer finns och vad bör man tänka på när man ska köpa pool. Läs allt om pool på vår specialsida för dig som är nyfiken på vad som är vad.

 

Vad kostar det att bygga en pool?

Kostnader att tänka på när man bygger en swimmingpool

Att bygga en swimmingpool är en investering i ditt hem och din livsstil, men det är också en stor ekonomisk åtagande. Det är viktigt att ha en realistisk uppfattning om kostnaderna innan du börjar planera. I denna sektion kommer vi att diskutera några av de största kostnaderna att tänka på när man bygger en swimmingpool, såsom materialval, montagekostnader och driftkostnader. Vi kommer också att ge dig tips för att hålla nere kostnaderna och göra rätt val för din budget och behov.

Materialkostnader för poolens olika delar

Materialkostnader är en stor del av den totala kostnaden för att bygga en pool.

Poolen består av olika delar som kräver olika material. Några av de viktigaste delarna och materialen inkluderar poolväggar, liner, pooltrappor, pooltak, pooldealjer, cirkulationspumpar och sandfilter samt uppvärmning. Kostnaden för dessa material varierar beroende på vald materialtyp, poolens storlek och val av tillval.
När Poolbyggarna gör ett prisförslag åt er, dimensioneras alla material efter storlek på poolen. Detta för att du ska få en produkt som fungerar efter leverans.

Enkelfärgad liner är billigare än mönstrad, Cirkulationspumpar och filter är också viktiga delar som kan skilja sig i pris beroende på modell och tillverkare. Poolbyggarnas produkter har lika lång garantitid oavsett material – så att du kan välja oavsett.

Pooltak kostar mycket pengar till och med mer än poolen ibland. Ett lättskött överdrag kan ibland vara en bättre lösning.
Uppvärmning genom en värmepump är också en bra ekonomisk lösning för den som vill framtids skydda sin pool.

Våra säljare kan hjälpa dig att välja rätt material och delar för din pool och budget.

montagekostnader - bygga pool själv

Poolbyggarna erbjuder dig en badfärdig produkt om du önskar. Vi har egen personal som bygger och installerar våra produkter. Vår prissättning är enkel och bygger på de delar du köper till din pool. Dvs du betalar bara för det du köpt och vill få installerat.

Är du händig själv kan du vara med och påverka priset om du redan innan talar om vad du vill göra själv och bygga egen pool.

Driftkostnader som poolskötsel, kemikalier, uppvärmning och el

Att bygga en pool är en investering, men det är också viktigt att tänka på driftkostnaderna. Poolens driftkostnader inkluderar poolskötsel, kemikalier, uppvärmning och el.

Poolskötsel innefattar rengöring, underhåll och reparation av poolen och dess tillbehör.

Kemikalier används för att hålla vattnet rent och säkert att bada i, medan uppvärmning används för att hålla poolvattnet på en behaglig temperatur. El används för att driva poolpumpar, filter, belysning och andra tillbehör.

Driftkostnaderna varierar beroende på poolens storlek, frekvensen av användning och ditt lokala klimat. För att hålla nere kostnaderna, är det viktigt att investera i energieffektiva pooltillbehör och välja en pool som passar dina behov.

PREMIUM

Klassiska markpool i alla storlekar.

ROBUST

Markpool med dubbelmängd virke.

THERMO

Klassiker för ovanmark i  betong.

Vad kostar det att bygga en pool?

Montage eller bygga själv – vad är bäst?

Fördelar köpa montage:

 • Erfarenhet och kunskap:
  En kvalificerad Poolbyggare har erfarenhet och kunskap om processen, vilket kan minimera risken för misstag och problem.
 • Tidsbesparing:
  Bygga pool tar tid och kräver mycket arbete. Att anlita en Poolbyggare kan spara tid och energi.
 • Tillgång till specialutrustning:
  En kvalificerad Poolbyggare har tillgång till specialutrustning som krävs för att bygga och installera poolen.
 • Garanti:
  Poolbyggarna erbjuder garanti på poolinstallationen, vilket ger extra trygghet.

Nackdelar bygga pool själv:

 • Tidskrävande:
  Att bygga poolen själv kan ta mycket tid och energi, speciellt om du inte har erfarenhet av poolbyggnation.
 • Risk för misstag:
  Att bygga egen pool innebär en högre risk för misstag och problem, vilket kan bli kostsamt att åtgärda.
 • Kräver specialutrustning:
  Att bygga poolen själv kräver specialutrustning som du kanske inte har tillgång till.
 • Inga garantier:
  När du bygger poolen själv finns det inga garantier på poolinstallationen dock alltid på produkterna.

Tips för att hålla nere kostnaderna vid poolbygget

Här är några tips för att spara pengar vid poolbygget:

 1. Välj en standardstorlek: Standardstorlekar som 4×8 meter eller 3×6 meter är oftast billigare än att välja en annan storlek, eftersom det är lättare att hitta material som passar.

 2. Välj enkel design: En enkel pooldesign med få tillbehör och funktioner kan vara billigare än en mer avancerad design.

 3. Jämför priser: Poolbyggarna AB har prisgaranti för samma produkt.

 4. Gör en del av arbetet själv: Att göra vissa delar av arbetet själv kan spara pengar, såsom markförberedelse och installation av enklare tillbehör.

 5. Välj rätt material: Välj material som passar din budget och behov. Betong är oftast det dyraste materialet, medan klassisk trästomme är ett billigare alternativ.

 6. Välj energieffektiva tillbehör: Att välja energieffektiva pumpar, isolering, och LED belysning kan minska driftkostnaderna på lång sikt.

 7. Underhåll poolen regelbundet: Regelbundet underhåll kan förebygga problem och minska kostnaderna för reparationer.

Genom att följa dessa tips kan du hålla nere kostnaderna vid poolbygget och göra din drömpool till en verklighet.

Stressfri miljö att bygga pool på sin tomt.

Vad är den totala kostnaden för att anlägga en swimmingpool?

Att bygga en swimmingpool kan vara en stor investering, och det är viktigt att ha en klar uppfattning om den totala kostnaden innan du påbörjar projektet.
Totala kostnaden för att anlägga en swimmingpool kan variera beroende på faktorer som pooltyp, storlek, materialval, tillbehör, och installationsmetod. I denna text kommer vi att titta närmare på vad som påverkar kostnaden och ge en överblick över de vanligaste kostnadselementen för att anlägga en swimmingpool.

Summering av de olika kostnadselementen

När man planerar att bygga en swimmingpool är det viktigt att ha en uppfattning om de olika kostnadselementen som kan påverka den totala kostnaden. Här är en summering av de vanligaste kostnadselementen:

 1. Pooltyp: Nedgrävda pooler i trä är oftast billigare än thermoblock i betong, på grund av sin design och konstruktion.

 2. Storlek och form: Större pooler och mer komplexa former kan öka kostnaden.

 3. Materialval: Materialval som betong,istället för liner har alla olika kostnader och kan påverka den totala kostnaden.

 4. Tillbehör: Tillbehör som poolskydd, stegar, linerval och belysning kan påverka kostnaden.

 5. Drift och underhåll: Kostnader för kemikalier, el och poolskötsel kan också påverka den totala kostnaden.

Exempel på vad en nedgrävd pool eller en ovanmarkspool kan kosta

En klassisk markpool i trä 3x6m, med utrustning som inverter värmepump för uppvärmning kostar från ungefär 160.000 kronor.

 

En större modell markpool 4x8m med samma som ovan kostar från 200.000 kronor.

Information om olika prisklasser för swimmingpooler

När du planerar att bygga en swimmingpool är det viktigt att ha en uppfattning om olika prisklasser för att kunna välja en som passar din budget. Nedan följer en översikt över olika prisklasser för swimmingpooler:

 

 1. Budget: En budget pool kan kosta mellan 200 000 – 250 000 kr och kan inkludera nedgrävda pooler med färre funktioner.

 2. Medel: Medelklass poolar kan kosta mellan 250 000 – 350 000 kr och inkluderar en bredare variation av nedgrävda pooler med fler funktioner och tillbehör.

 3. Lyx: Lyx pooler kan kosta 450 000 kr och uppåt och inkluderar andra typer av mer avancerade pooler med högre design och funktionsnivå.

 

Det är viktigt att notera att priset på en swimmingpool kan variera beroende på olika faktorer som storlek, form, materialval och tillbehör. Det är också viktigt att tänka på drift- och underhållskostnader på lång sikt. Genom att välja en prisklass som passar din budget och behov, kan du bygga en swimmingpool som ger dig en härlig oas för avkoppling och underhållning.