thermopool en KLASSISKer

Thermopool – en blivande klassiker i poolbranschen. Betong som får många varit ouppnårligt mål att kunna bygga sin pool i.
När man använder sig av byggblock i cellplast behövs inte lika mycket betong och jobbet blir billigare än en helgjuten pool.

Poolen kommer levererad direkt från fabrik och på plats monteras den som stora legobitar. Viss fackkunskap krävs så är du osäker köper du till montaget.

Blocken är gedigna och gjutna med en hård insida mot poolsidan. Det gör att den inte är känslig för ”sparkande” fötter. Varje block är självisolerande och behåller värmen länge. Se till att köpa till isolering ovanpå plattan och köp till ett bra överdrag så har du en överlägsen energisnål produkt.

Nyfiken på ett ungefärligt pris?
Fyll i vårt formulär så återkommer
vi med ett snabbt prisförslag.

3X6M

Thermopool
40672 kr Från
 • Komplett blockpaket
 • Inklusive ändstopp
 • Snap-in list
 • Låslist för snap-in
 • Bottenmatta
 • Väggmatta
KLASSIKER

4X8M

Thermopool
48946 kr Från
 • Komplett blockpaket
 • Inklusive ändstopp
 • Snap-in list
 • Låslist för snap-in
 • Bottenmatta
 • Väggmatta
BÄSTSÄLJAREN

5X10M

Thermopool
61900 kr Från
 • Komplett blockpaket
 • Inklusive ändstopp
 • Snap-in list
 • Låslist för snap-in
 • Bottenmatta
 • Väggmatta
giganten
TIDIGARE KUNDER

”Jättebra kundservice, trevliga och duktiga montörer. Vi har fått bra och snabb hjälp med vårat Swimspa från beställning till leverans och allt därefter.
Rekommederas!”
Sandra 
2021-09-01

”Fick offert i januari och la en beställning för montering på specifikt datum i juni. Poolen stod klar till midsommar som utlovat i januari, toppen! Proffsiga och trevliga montörer samt att poolen blev precis så bra som jag hoppades på.”
Mattias
2021-08-18

”Extremt hög tillgänglighet. Fantastisk kundservice, trevlig personal – men framförallt riktigt riktigt proffsigt resultat. Håller vad de lovar och tydlig kommunikation. Varm rekommendation från mig!”
Susanne
2021-07-06

”Proffsig personal som tar sig tid att svara på frågor. Bra priser, och håller vad de lova”.
Peter E
2021-06-18

Vi kontaktar dig!
Poolbyggarna AB om oss
Poolkonstruktion för svenskt klimat

Börja med att stapla upp botten. Regla och notera storleken. (fixera)

Thermopool

Armera och stoppa i ändstoppen under tiden du bygger upp rad för rad.

Notera den gröna ”hårdare” insidan på blocken. Ett mycket bra skydd för sparkande fötter.

Thermopool

Liner monteras precis som vanligt i en thermopool och skärs in med pooldetaljerna.

Visste du att en gjuten thermopool inte behöver återfyllnad?  Det går hur bra som helst.

Thermopool

Färdig pool. Klar för återfyllnad och däckbyggnation.

Prisförslag på 1 minut

Klicka i vårt formulär så får du snabbt koll på priset.
MONTERING - THERMOPOOL

Fördelen med att få poolen monterad från oss på Poolbyggarna är att vi står för garantierna på montaget om något skulle hända de första åren. Kostnaden för montaget får du i samband med att du begär en offert från oss. Hos oss får du bättre priser jämfört med våra kollegor i branschen.

Ett paket innehåller flera delar samt de raka block och hörnblock som behövs för att få ihop poolen. (frakt tillkommer.) Vi kan naturligtvis göra ett pris på andra storlekar efter dina mått.
För komplett kostnad för att bygga pool, hör av dig till oss så hjälper vi till.

Vattendjup: Hmax = 1,5 mtr
Nyttobelastning: p = 3,5 kN/m² (inkl snöbelastning)
Marktryck: Statiskt tryck 0 = 0,5
Marktäthet: 22 kN/m³
Betongstyrka: C20/25
Statisk kärnbredd: d – 12 cm
Betongåtgång: 132 l/m² vägg

THERMOPOOL - KONSTRUKTION

Gjuta pool i betong ger ett robust resultat. Thermoblocken fylls med betong och armering vilket gör poolen extremt hållbar. Alla stommens material är dessutom åldersbeständiga och ändras därför inte med åren. Det gör i sin tur att poolens form och isolering förblir intakt och att poolen får en lång livslängd.

Isolerblocken är tillverkade i frigolit och är väldigt lätta att arbeta med. Dels är de lätta att lyfta, men de är även enkelt att skära, kapa och gör hål i för belysning, inlopp och bräddavlopp. Detta bidrar till att monteringen av poolen blir smidig, effektiv och att man slipper tyngre lyft. Våra pooler levereras i ett högkvalitativt styroporblock med ett ytskikt i P80. Blocken är en meter långa och 25 cm höga. Det hårda ytskiktet gör att risken för tryckmärken i poolväggen minskar.

Belastningsföreskrifter:
Ø-Norm 1991-1-1: Eurokod 1 påverkan av bärsystem del 1-1: Allmän verkan – vikter, egenvikt, tryck i byggnader. Ø-Norm B 4013: Snö- och isbelastningar.
Belastningen på marken runt poolen är beräknad till 3,5 kN/m2 = 350 kg/m2. I denna belastning på 3,5 kN/m2 ingår en snöbelastning på 2,0 kN/m2 = 200 kg/m2, så en nyttobelastning på 1,5 kN/m2 = 150 kg/m2 är tillgänglig.