THERMOPOOL - POOL FÖR FRAMTIDEN

Thermopool en blivande klassiker i poolbranschen.
Nu kan man gjuta pool och även med betong runt pool få en hållbar lösning för en rimlig peng.

 

När man använder sig av thermoblock i cellplast behövs inte lika mycket betong och jobbet blir billigare än en helgjuten pool. Poolen blir också isolerad med inbyggda köldbryggor.  Termoblocken kommer levererad direkt från fabrik och på plats monteras den som stora legobitar. Viss fackkunskap krävs så är du osäker köper du till montaget.

 

Thermoblocken är gedigna och gjutna med en hård insida (P80) mot poolsidan. Det gör att den inte är känslig för ”sparkande” fötter. Varje block är självisolerande och behåller värmen länge. Se till att köpa till isolering ovanpå plattan och ett bra överdrag (Pool-Roller) så har du en överlägsen energisnål produkt.

Robust pool, nedgrävd pool, köpa pool

Vad är en thermopool

En thermopool är en otroligt hållbar och energieffektiv pool som är byggd med högsta kvalitet på marknaden. Poolen är gjord av isolerande material som hjälper till att hålla vattnet varmt, så att du kan njuta av ett skönt bad utan att behöva oroa dig för höga energikostnader.

Thermopool är tillverkad av gjutna styrofoamblock, som sedan täcks med armeringsjärn och betong. Denna unika konstruktion ger poolen en hög hållbarhet samtidigt som den också ger en hög isoleringsförmåga, vilket gör att du kan hålla poolen varm med minimal energiförbrukning.

En av de största fördelarna med en thermopool är att den kan anpassas efter dina behov och önskemål, och den kan konstrueras i vilken form eller storlek som helst. Dessutom finns det också många olika alternativ för att anpassa poolen efter dina personliga preferenser, inklusive färg, belysning och pooltillbehör.

Så om du vill ha en pool som är både hållbar, energieffektiv och anpassningsbar, så är en thermopool det perfekta valet för dig!

Thermopool kostnad och betong cement frågor
Thermopool och thermoblock från Poolbyggarna AB

Vad är THERMOBLOCK

Termoblock är en typ av byggmaterial som används för att konstruera poolväggar och teknikrum. Dessa block är tillverkade av högkvalitativt isolerande material, som polystyren, och är utformade för att minimera värmeförlusten och öka poolens energieffektivitet. Termoblock är en populär byggteknik på grund av dess förmåga att skapa hållbara och energieffektiva pooler.

ANVÄNDNINGSOMRÅDEN

Termoblock kan användas för att bygga olika typer av pooler, byggnader, inklusive bostäder, kommersiella byggnader och industriella anläggningar. Dessa block används ofta för att konstruera pooler, men kan också användas för att skapa interna väggar och partitioner exempelvis teknikrum.

HUR FUNGERAR THERMOBLOCK

Termoblock är utformade för att minska värmeförlusten genom poolens väggar. Dessa block är tillverkade av isolerande material som polystyren och innehåller ofta en integrerad armering för extra styrka. Blocken staplas sedan på varandra för att skapa en solid vägg.

FÖRDELAR MED THERMOBLOCK

Termoblock har många fördelar jämfört med traditionella byggtekniker. Här är några av de vanligaste fördelarna:

 • Energieffektivitet: Termoblock minskar värmeförlusten och minskar därmed behovet av uppvärmning och kylning i poolen.
 • Miljövänlighet: Tillverkningen av termoblock kräver mindre energi och producerar mindre avfall än traditionell betong.
 • Ljudisolering: Termoblock erbjuder bättre ljudisolering än traditionell betong.
 • Brandsäkerhet: Termoblock är ofta brandsäkra och kan motstå höga temperaturer i händelse av brand.
 • Hållbarhet: Termoblock är ofta mycket hållbara och kan stå emot extrema väderförhållanden och erosion.

TIPS - SPARA PENGAR vid val av poolstomme

Om du ska ha en klassik markpool (nergrävd pool), så finns det stora möjligheter att bygga poolen av vår Premium- och Robust stomme. Pooler blir ungefär 100.000 kronor billigare men med samma livslängd och kvalité.  (Enda kravet är att det är en nergrävd pool.)

PASSA PÅ - FÅ ETT PRISFÖRSLAG - UTAN KOSTNAD


.

.

VANLIGA FRÅGOR OM THERMOBLOCK

 • Vad är skillnaden mellan termoblock och traditionell betong? Termoblock är tillverkade av isolerande material, medan traditionell betong är gjord av cement och grus. Termoblock är mer energieffektiva och miljövänliga än traditionell betong.
 
 
 • Hur lång tid tar det att bygga med termoblock? Byggprocessen med termoblock kan variera beroende på storleken på byggnaden och komplexiteten i designen. Generellt sett kan byggnation med termoblock ske snabbare än traditionella byggtekniker på grund av den enklare monteringen.
 
 
 • Vad kostar det att bygga med termoblock? Kostnaden för att bygga med termoblock kan variera beroende på faktorer som poolens placering, storleken på poolen och materialkostnaderna
Premium markpool från Poolbyggarna AB i Poolguiden

betongkostnad

Hur mycket kostar betongen till en thermopool?

Ja, det är lite beroende såklart på vilken typ av storlek du ska gjuta och vilken typ av block du har. Poolbyggarna Thermopool använder ca 132L/betong i styrkan C20/25 per /m2 vägg.

Priset på betong fluktuerar med säsong och leverantör. Sedan 2020 har betongpriser och armering skjutit i höjden och en del kan förklaras med pandemin och en del med faktorer som att man vill sluta utvinna kalk på Gotland.
Ring gärna runt och fråga dina lokala betongleverantörer för bästa pris.

Hör av dig till oss så berättar vi kostnaden för betongen.

 

montagekostnad

Vad kostar det att bygga en thermopool?

Allt ligger såklart i detaljerna. Vi tar ett exempel, om du väljer en pool i 4x8m storlek med 1 lampa, bräddavlopp och 2 inlopp. Detta är mer eller mindre standard. Prisbilden blir då enklare att få från fler leverantörer.
Om du istället väljer en thermopool i 4x8m  med 3 lampor, jetswim för motion, akryltrappa 3m romand-end, samt ett utrymme för tekniken. Då jobbet kräver mer precision, arbetet och material så kommer kostnaden att skjuta iväg.
Poolbyggarna AB har fasta priser på storlekar och tillval, dessa får du direkt i ditt prisförslag.

 

Totalkostnad

Vad kostar det att fylla en thermopool med cement/betong?
 
Det hänger mycket i hur stor pool du ska ha, tjockleken på bottenplattan, hur ser vägen ut där du ska få leveransen. Alla dessa bitar tillsammans ger dig en överblick på kostnaden. Normalt sett är det kostsammare att bygga en pool som är större än 4x8m då det krävs flera leveranser av betong för att fylla den. Så ett tips skulle kunna vara att bygga max 4x8m.

Hör av dig till oss så hjälper vi dig att estimera ett pris på pool, betong och leverans.

 

”Jättebra kundservice, trevliga och duktiga montörer. Vi har fått bra och snabb hjälp med vårat Swimspa från beställning till leverans och allt därefter.
Rekommederas!”
Sandra 

”Extremt hög tillgänglighet. Fantastisk kundservice, trevlig personal – men framförallt riktigt riktigt proffsigt resultat. Håller vad de lovar och tydlig kommunikation. Varm rekommendation från mig!”
Susanne

”Fick offert i januari och la en beställning för montering på specifikt datum i juni. Poolen stod klar till midsommar som utlovat i januari, toppen! Proffsiga och trevliga montörer samt att poolen blev precis så bra som jag hoppades på.”
Mattias

”Proffsig personal som tar sig tid att svara på frågor. Bra priser, och håller vad de lova”.
Peter E

Vi kontaktar dig!

Poolbyggarna AB om oss

thermopool hållbara konstruktioner

blank

Börja med att stapla upp botten. Regla och notera storleken. (fixera)

Thermopool

Armera och stoppa i ändstoppen under tiden du bygger upp rad för rad.

blank

Notera den gröna ”hårdare” insidan på blocken. Ett mycket bra skydd för sparkande fötter.

Thermopool

Liner monteras precis som vanligt i en thermopool och skärs in med pooldetaljerna.

blank

Visste du att en gjuten thermopool inte behöver återfyllnad?  Det går hur bra som helst.

Thermopool

Färdig pool. Klar för återfyllnad och däckbyggnation.

MONTERING - THERMOPOOL

Fördelen med att få poolen monterad från oss på Poolbyggarna är att vi står för garantierna på montaget om något skulle hända de första åren. Kostnaden för montaget får du i samband med att du begär en offert från oss. Hos oss får du bättre priser jämfört med våra kollegor i branschen.

Ett paket innehåller flera delar samt de raka block och hörnblock som behövs för att få ihop poolen. (frakt tillkommer.) Vi kan naturligtvis göra ett pris på andra storlekar efter dina mått.
För komplett kostnad för att bygga pool, hör av dig till oss så hjälper vi till.

 • Vattendjup: Hmax = 1,5 mtr
 • Nyttobelastning: p = 3,5 kN/m² (inkl snöbelastning)
 • Marktryck: Statiskt tryck 0 = 0,5
 • Marktäthet: 22 kN/m³
 • Betongstyrka: C20/25
 • Statisk kärnbredd: d – 12 cm
 • Betongåtgång: 132 l/m² vägg

THERMOPOOL - KONSTRUKTION

Gjuta pool i betong ger ett robust resultat. Thermoblocken fylls med betong och armering vilket gör poolen extremt hållbar. Alla stommens material är dessutom åldersbeständiga och ändras därför inte med åren. Det gör i sin tur att poolens form och isolering förblir intakt och att poolen får en lång livslängd.

Isolerblocken är tillverkade i frigolit och är väldigt lätta att arbeta med. Dels är de lätta att lyfta, men de är även enkelt att skära, kapa och gör hål i för belysning, inlopp och bräddavlopp. Detta bidrar till att monteringen av poolen blir smidig, effektiv och att man slipper tyngre lyft. Våra pooler levereras i ett högkvalitativt styroporblock med ett ytskikt i P80. Blocken är en meter långa och 25 cm höga. Det hårda ytskiktet gör att risken för tryckmärken i poolväggen minskar.

Belastningsföreskrifter:
Ø-Norm 1991-1-1: Eurokod 1 påverkan av bärsystem del 1-1: Allmän verkan – vikter, egenvikt, tryck i byggnader. Ø-Norm B 4013: Snö- och isbelastningar.
Belastningen på marken runt poolen är beräknad till 3,5 kN/m2 = 350 kg/m2. I denna belastning på 3,5 kN/m2 ingår en snöbelastning på 2,0 kN/m2 = 200 kg/m2, så en nyttobelastning på 1,5 kN/m2 = 150 kg/m2 är tillgänglig.