Renovera poolen - lätt som en plätt!

Att renovera en pool kan vara ett viktigt steg för att förbättra dess funktion och utseende. Oavsett om din pool är gammal och i behov av omfattande renovering eller om du bara vill ge den en ansiktslyftning, finns det flera saker att tänka på för att få bästa resultat.

En av de första stegen i en poolrenovering är att bedöma omfattningen av arbetet som krävs. Ta en noggrann titt på din pool för att avgöra vad som behöver åtgärdas, såsom sprickor, missfärgning eller skador på poolens struktur.

Nästa steg är att bestämma vilken typ av renovering som är lämplig för din pool. Det finns flera alternativ att välja mellan, inklusive att byta ut den befintliga linern eller att bygga om hela poolen.

Att välja rätt poolliner är viktigt för att uppnå det utseende och den funktionalitet som du önskar. Det finns flera alternativ att välja mellan, som till exempel mönstrad liner eller enkelfärgad. Valet av poolbeläggning kan också påverkas av budget och underhållsbehov.

När det gäller själva renoveringsarbetet är det viktigt att anlita en professionell poolbyggare med erfarenhet av poolrenovering. En professionell poolbyggare kan hjälpa till att bedöma omfattningen av arbetet, välja rätt poolbeläggning och genomföra renoveringsarbetet på ett effektivt och säkert sätt.

Genom att följa dessa riktlinjer kan du säkerställa att din poolrenovering går smidigt och ger dig de resultat du önskar.

Prisförslag vid renovering

Vi försöker alltid att prioritera så mycket kunskap om din pool som möjligt innan vi landar i ett prisförslag. Materialet för att göra renoveringen är något vi kan få fram omgående medans antal timmar för att utföra arbetet kan ta längre tid. Vår erfarenhet gör att vi kan uppskatta kostnaden mellan tummen och pekfingret. Det ger dig som kund en fingervisning om var vi bör landa.

När det känns OK för att gå vidare signerar ni vårt prisförslag och vi bokar då in ditt arbete omedelbart. Ett ordererkännande går ut och vi ”låser”  projektet i vår kalender. Ni får sedan en uppskattad projektplan som ligger till grund för vidare arbete.

ALLT OM POOL
VAD KOSTAR EN POOL

Steg för steg vid renovering

  • Inspektion av poolen: Innan renoveringsarbetet påbörjas är det viktigt att göra en grundlig inspektion av poolen för att fastställa vilken typ av arbete som behövs. Detta inkluderar att undersöka poolens struktur, pump- och filteranläggningar, poolbeläggningen och eventuella problem som har uppstått. Vi kommer gärna ut och hjälper dig med detta.

  • Planering och budgetering: När inspektionen är klar är det dags att planera renoveringsarbetet och budgetera för det. Detta inkluderar att bestämma vilken typ av renoveringsarbete som behövs och vilka material som ska användas, samt att fastställa en budget för arbetet.
    Du får ett prisförslag från oss med det vi med vår kunskap anser behövas för att lyckas.

  • Förberedelse av arbetsområdet: Innan renoveringsarbetet påbörjas, måste arbetsområdet förberedas. Detta inkluderar att tömma poolen, ta bort eventuella skräp och rengöra arbetsområdet. Här kan du som kund spara pengar genom att själv hjälpa till. 

  • Renoveringsarbetet: När arbetsområdet är förberett är det dags att påbörja renoveringsarbetet. Detta kan inkludera att reparera poolens struktur, installera nya pump- och filteranläggningar, och byta ut poolbeläggningen eller uppdatera den befintliga poolbeläggningen.

  • Installation av nya funktioner: Om du väljer att installera nya funktioner i poolen, som en poolvärmare eller belysning, kommer dessa att installeras under renoveringsarbetet.

  • Slutförande av renoveringen: När renoveringsarbetet är klart, kommer poolen att fyllas med vatten och pH-balansen i vattnet kommer att justeras. Eventuellt tillbehör, som stegar, kommer att monteras på plats.

  • Slutinspektion: Slutligen kommer en slutinspektion att utföras för att säkerställa att renoveringsarbetet har utförts på ett korrekt och säkert sätt. Detta inkluderar att testa poolens funktioner och att kontrollera pH-balansen i vattnet.

  • Sophantering. Sopor som blir efter ett arbete är det du som kund som ser till att slänga. Alternativt har du möjlighet att lägga dina sopor i en s.k. big bag avseed för byggsopor. Dessa finns till försäljning där upphämtning ingår med kranbil. 

 

Genom att följa dessa steg kan du säkerställa att din poolrenovering går smidigt och att du får de resultat du önskar. Tveka inte att kontakta en professionell poolbyggare för att få hjälp med renoveringen av din pool.

 

Poolguiden

Färdig - besiktning - överlämning

När poolen börjar bli klar, vill vi gärna lämna över den och samtidigt göra en besiktning. Om än ibland ockulär så också ibland med protokoll som båda parter får skriva under. Därefter är din pool klar och nu kan du njuta under många år framöver.

Den slutliga fakturan skickas nu. Den innehåller det vi kommit överens om, samt eventuellt material och timmar som uppstått efter accept av offert.
Dina garantier börjar gälla så fort fakturan är betald.

POOLGUIDE

Läs mer om hur du bör tänka när du ska köpa pool. Planering av tomten, hur ska den se ut, bygga-själv eller få den monterad från oss. Du får också svar på om du behöver bygglov eller marklov.

 

POOLPROJEKT

Här får du en överblick på hur ett poolprojekt går till. Från start till mål.  Vår beskrivning är ordentlig tilltagen så var beredd att spendera en stund, ta en kopp kaffe och njut av kunskapen som är helt gratis.

 

LYCKAS DIREKT

Våra 12 punkter för att du ska lyckas med ditt poolköp direkt. Presenteras i kortform vilket gör den enkel och smart att läsa innan köp. Har du bråttom är detta en bra start för dig som ska köpa pool.

 

SÅ FUNGERAR POOL

Vill du förstå hur en pool fungerar och hänger ihop?
Då är det här du hittar informationen. Lättläst och enkelt beskrivet allt från cirkulation till rening. Bra detaljerad läsning för dig som vill fördjupa sina kunskaper.

 

POOL

Vad är en pool och hur fungerar den? Vilka typer finns och vad bör man tänka på när man ska köpa pool. Läs allt om pool på vår specialsida för dig som är nyfiken på vad som är vad.