LINERFÄRGER

En del av pool-livet är att välja bland alla linerfärger som din framtida pool kan ha. Det finns många färger och val och kan såklart vara svårt att välja. De mest populära linerfärgerna är turkos (enkelfärgad) samt blå mosaik. Sedan 2019 har grå mosaik vuxit sig stark och är på väg att ersätta den blåa mosaiken.

Här är ett par exempel på vilka färger som är populärast bland våra kunder. Samtliga liner vi säljer har extra skyddslack för att ge dig den längsta tänkbara hållbarheten. Läs gärna mer under  service – ”linerskötsel” om hur du tar tillvara på din liner och hur du kan förlänga livstiden på din produkt.

Linerfärger

vad är en liner

En liner är en typ av poolbeläggning som används för att täcka poolens insida. Liners är tillverkade av en speciell typ av vinyl som är speciellt framtagen för att tåla höga temperaturer och kemikalier i poolvatten.

En liner kan användas som en form av renovering för äldre pooler eller som en del av nybyggnation. Liners finns i en mängd olika färger och mönster och kan anpassas efter storleken och formen på din pool.

Fördelen med att använda en liner i din pool är att det är ett kostnadseffektivt alternativ till traditionella poolbeläggningar som kakel eller sten. Liners är också lättare att installera och reparera, vilket kan spara både tid och pengar.

Liners är också mer hållbara än många människor tror. De är motståndskraftiga mot sprickor och skador. Dessutom är liners mjuka och behagliga att röra vid, vilket gör dem idealiska för simning och lek i poolen.

Så om du letar efter en kostnadseffektiv och hållbar lösning för att täcka din pool, kan en liner vara det perfekta valet.

kort skötselanvisning

  • Rengör regelbundet: Rengör därför din liner regelbundet för att undvika att smuts och fläckar fastnar. Använd en mild rengöringslösning och en mjuk borste för att skrubba rent ytan.

  • Undvik hårda eller vassa föremål: Liners är tåliga men det är viktigt att undvika hårda eller vassa föremål som kan skada ytan. 

  • Kontrollera pH-värdet: Det är viktigt att hålla rätt pH-balans i poolvattnet, eftersom ett felaktigt pH-värde kan påverka liners negativt. 

  • Undvik överdriven solexponering: Överdriven solexponering kan orsaka att liners bleks och spricker. Se till att täcka poolen med ett pooltäcke när den inte används för att undvika att solen skadar liners.

  • Undvik kemisk överbelastning: Överdriven användning av kemikalier i poolen kan orsaka att liners blir sköra eller spricker. 

Kom ihåg att regelbundet underhåll är nyckeln till en långvarig och hållbar liner.

POOLGUIDE

Läs mer om hur du bör tänka när du ska köpa pool. Planering av tomten, hur ska den se ut, bygga-själv eller få den monterad från oss. Du får också svar på om du behöver bygglov eller marklov.

 

POOLPROJEKT

Här får du en överblick på hur ett poolprojekt går till. Från start till mål.  Vår beskrivning är ordentlig tilltagen så var beredd att spendera en stund, ta en kopp kaffe och njut av kunskapen som är helt gratis.

 

LYCKAS DIREKT

Våra 12 punkter för att du ska lyckas med ditt poolköp direkt. Presenteras i kortform vilket gör den enkel och smart att läsa innan köp. Har du bråttom är detta en bra start för dig som ska köpa pool.

 

SÅ FUNGERAR POOL

Vill du förstå hur en pool fungerar och hänger ihop?
Då är det här du hittar informationen. Lättläst och enkelt beskrivet allt från cirkulation till rening. Bra detaljerad läsning för dig som vill fördjupa sina kunskaper.

 

POOL

Vad är en pool och hur fungerar den? Vilka typer finns och vad bör man tänka på när man ska köpa pool. Läs allt om pool på vår specialsida för dig som är nyfiken på vad som är vad.

 

Linerfärg enkelfärgad

Den klassiska linerfärgen är turkos. Den ger varma känslor mot medelhavet och på kvällarna när lamporna lyser i poolen får du ett härligt ljussken på trädtoppar, och husfasader. Visste du att en liner går att sträcka 6 gånger sin egen längd?

blank

Turkos

blank

Blå

Pool

Ljusgrå

Pool

Mörkgrå

Linerfärg mönstrad

Populärast bland mönstrade liners är blå mosaik som linerfärg. Det många inte känner till är att en mönstrad liner är gjort på en vit liner med mönstrat tryck. Var därför extra noga med din linerskötsel.

blank

Blå mosaik

blank

Sand mosaik

blank

Grå mosaik

blank

Svart mosaik

Garanti

Marmorerad

Carrara

Carrara

Granit

Granit

Fijigreen

Fiji Green

Blueslate

Blueslate 

Blackslate

Blackslate

Granitblå

Granitblå (2024)

Linerskötsel för lång livslängd.

LINERSKÖTSEL

Vi har vi samlat ihop alla vanliga frågor och kunskap vi har om liners.

Med rätt kunskap är du rustad för att kunna sköta om och ta hand om din poolliner under många år framöver.

Vi går igenom följande områden: mäta, desinfektion, alkalinitet, saltklorinator, ph-värde, vattennivåer och kort om kemi.